Suomi maski-maksu kolme kertaa

Suomi  maski-maksu kolme kertaa

Keväällä 2020 tapahtui Hankintakeskuksen ( me maksajina ) iso tilaus, miljoonien tilaus, joka oli uutisissa. Nyt valtio ( me maksajina ) on valmistautunut Koronan toiseen aaltoon  isoilla suojavarustetilauksilla. Tänään 13.8.2020  saimme maskisuosituksen päättäjiltä, mutta emme maskeja, ne saamme maksaa itse.

Valtiovalta auttaa kuntien kautta yhteiskunnan kaikkein vähäosaisimpia maskien saamisessa, se on erittäin kaunis ele. Yhtälailla kuten leipäjonoilla autetaan vähävaraisimpia kansalaisiamme.

Olen huolestunut yhteiskunnan erittäin nopeasti etenevästä polarisaatiosta. Sitä on nyt kriisin aikaan edesautettu muun muuassa erilaisilla yritystuilla.

Tässä yksi ote mediasta millaisia kustannuksia maskien hankkiminen saattaa aiheuttaa:

ILTASANOMAT 4.8.2020 : KUUKAUDEN MASKIKULUT

YLE 7.8.2020 : HINTALASKURI MASKEILLE

Hienoa, että saamme neuvoja ja ajatuksia, mutta toivottavasti päättäjät miettivät asiaa vielä kerran.

Voisiko kyseeseen tulla esimerkiksi verovähennys jonka kansalainen voisi tehdä maskiostoksistaan ? Haluavatko päättäjät todella jakaa yhteiskuntaamme ravistelevan kriisin – tunteen kansalaisten kanssa vai jääkö se sanojen tasolle ?

Voisivatko päättäjät kuvitella luopuvansa avustajistaan tai laskemalla palkkaansa kansalaisen keskipalkan tasolle, joka jonkun laskutavan mukaan suomalaisella on noin 3500 euroa ? Silloin varmaan saisi vähän enemmän tuntumaa maskien hintoihin. Vielä paremmin tuntumaa saa jos päättäjä laskisi palkkansa noin 2500 euron tietämille, joka on hyvin monen suomalaisen palkka kuukaudessa.

Kirjoita, kommentoi tai reagoi fb - sivullani