Kärsivällisyys ja oikeudentunto

Kärsivällisyys ja oikeudentunto

Meiltä kaikilta pyydetään tällä hetkellä paljon kärsivällisyyttä. Hallitus pyytää kansalaisilta malttia liikkumisessa ja monissa muissakin asioissa.Suuri osa kansalaisista noudattaa pyyntöä.

Meillä on suomen kielessä sanonta ‘ nopeat syövät hitaat ‘ ja tuo sanonta koettelee tällä hetkellä joidenkin ihmisten kärsivällisyyttä ja oikeudentuntoa. Mediasta ( linkkejä blogin alapuolella ) voimme lukea paljon viime aikojen yritystuista.

Kaikki tukea saaneet tahot varmasti tukea tarvitsivat, mitenkään millään tavoin niitä arvottamatta. On kyse tilanteesta ‘ yksi asia on johtanut toiseen ‘ . Kukaan on tuskin tilanteeseen yksin syypää, mutta nyt olisi hyvä hetki koettaa muuttaa jo tehtyjä tukia, eikä vain muuttaa uusien tukien perusteita.

Nyt olisi hyvä hetki rakentaa luottamusta tulevaisuuteen. Vaikka se vaikeaa olisikin.

Tietoa on paljon ja media on neljäs valtiomahti ja sitä voi olla joskus vaikea seurata.Uskon kuitenkin että ‘ yritystuki-keskustelua ‘ on jaksettu seurata.

Kyseessä ovat erittäin suuret rahat ja ainakin tähän mennessä saaduista tiedoista on voinut päätellä ettei kaikki mennyt ‘ ihan nappiin ‘.

Elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja.  Valtiovalta pyytää kansalaisilta kärsivällisyytttä.

Voisimmeko me pyytää valtiovallalta oikeudenmukaisuutta ? Jollain tavalla, verot tjms , tuet on maksettava takaisin.

Takaisinmaksua varmasti helpottaisi jos veronmaksajat kokevat avustusten menneen oikein ja valtiovallan toimineen oikeudenmukaisesti.

Kommentoi tai kirjoita info ( ät ) liikennesote.fi tai reagoi fb – sivulla

YLE : KORONATUKI VAI KEHITTÄMISTUKI

HS   : KORONA - TUKIEN KOHDENTUMINEN