Rajojen maailma

Rajojen maailma

Nyt Korona-aikana meille tulee tutuksi rajat ja etäisyydet. Uudenmaan raja poistui ja liikenne muuttui uutisten mukaan ‘ normaaliksi ‘ . Tässä tilanteessa se tarkoittaa sitä että liikenne kasvoi suurinpiirtein samoihin määriin kuin ennen Uudenmaan sulkemista.

YLE : LIIKENNE NORMALISOITUI HETI UUDENMAAN RAJAN AUKAISUN JÄLKEEN

Nyt Korona-kriisin aikaan on puhuttu ‘ uudesta normaalista ‘ .

Ainakin liikenteessä tuli tällä ottamalla julki että ihmiset haluavat / haluaisivat saman normaalin kuin ennen Korona – kriisiä jatkuvan.

Onko se mahdollista ?

Kun elämä on rajoitettua eri ihmiset hakevat eri tavoin vapautusta tai hyvää oloa rajoista huolimatta. Liikenteeseen lähteminen – juurikin se mitä hallitus toivoi  ettei tulisi tehdä ja josta muissa maissa saattaa saada jopa sakkoja – on joillekin se helpottava asia. Tai ainakin niin voisi päätellä.

Yksi erityisen rajoitettu ryhmä on vanhukset. Toivottavasti yhteiskuntamme pystyy heidän oloaan jollain tavoin helpottamaan.

Belgiassa oli vanhainkodin ulkopuolelle tehty telineet jotta vanhusten läheiset pääsivät näköetäisyyydelle vanhuksiin jotka asuvat rakennuksen korkeammissa kerroksissa. Vanhainkodin asukkaat eivät välttämättä pääse liikkumaan huoneistaan tartuntatilanteessa.

Toinen hieno asia Belgiasta, siellä on ilmainen runopuhelin, josta voi saada helpotusta kriisiin.

Ranskassa taasen eräässä vanhainkodissa henkilökunta oli päättänyt jäädä vanhusten luo kriisin alkaessa estääkseen tartunnat.

Samaan aikaan kuuntelen Suomen uutisia joissa halutaan rajoittaa taudin leviämistä ja samaan aikaan vähentää rajoituksia.

Onko se mahdollista ?

Meillä on yhteinen kriisi mutta jokaisella on siitä oma kokemus.

 

Kommentoi alla, kirjoita info ( ät ) liikennesote.fi tai reagoi fb-sivullani, voit myös blogin lukemisen jälkeen reagoida valitsemalla ikonin joka kuvasi lukukokemustasi.

Näppäimet löytyvät tästä blogin  alta.