Kansainvälisyys

Kansainvälisyys

Suomi on kansainvälistynyt viime vuosina ja vuosikymmeninä hyvin nopeasti.  Olisi hienoa jos Suomen yhteisistä  asioista päättävät henkilöt katsoisivat yhä enemmän ulos Suomesta.

On totta että Suomi tuottaa ja on tuottanut hyvää maailmaan esimerkiksi erilaisilla teknisillä ja opetuksillisilla ratkaisuilla. Suomen opetusjärjestelmä on maailmalla hyvin tunnettu ja Nokia tuotemerkkinä on varmaan edelleen yksi tutuimmista nimistä ulkomaalaiselle.

Mielestäni olisi kuitenkin hyvä muistaa ( ainakin ) kaksi asiaa : myös ulkomailla ajatellaan  ja suunnitellaan asioita ja niistä voisi mahdollisesti oppia jotain uutta täällä Suomessakin.

Kuten aikaisemmin olen kirjoittanutkin, Suomi voisi ottaa mallia esimerkiksi kaistamaalauksista. Monissa paikoin Suomessa on unohtunut jostain syystä kuinka mukavaa ja rentouttavaa sekä lisäksi paljon turvallisempaa olisi kun kaistan päättyessä siinä olisi nuolet jotka helpottavat ja muistuttavat kaistan vaihdosta.

Toinen asia jonka haluaisin ottaa esille kansainvälistymisestä  on Suomessa joko toimivat tai täällâ vierailevat ulkomaalaiset kuljettajat. Monissa paikoin yhä edelleen uskotaan että liikennemerkeissä jne riittää pelkkä suomen kieli tai suomen – ruotsin kielen yhteismerkintä. Onko se nykypäivää ?

Luonnollisesti täällä asuvien tulee integroitua ja oppia maan kieltä mutta voimmeko pyytää sitä täällä vierailevilta kuljettajilta ja turisteilta ?

Kommentoi tai kirjoita info ( ät ) liikennesote.fi