Suomi Itseohjautuu

Suomi Itseohjautuu

Kautta ihmiskunnan historian ihminen on elänyt yksin tai yhdessä ja kautta historian on ihminen rakentanut jopa erilaisten ideologioiden pohjalta monenlaisia vaihtoehtoja yhteisten asioiden järjestämistavoista.

Suomessa valittu tapa on tällä hetkellä nimeltään ITSEOHJAUTUVA.

Järjestelmä sanoo tai ainakin neuvoo vahvasti hankkimaan pankkitunnistuskoodit joiden avulla tunnistaudumme sinne ja tänne jotta voimme hoitaa asiamme itseohjautuvasti.

Kun esimerkiksi viisi vuotta sitten toteutettiin #Liikennepalvelulaki2018, sen yhteydessä toivottiin asiakkaitten menevän Traficom.fi – sivustolle katsomaan kohdasta ' haluatko taksiyrittäjäksi ? ' jos halusi tietää lisää ' sovituista hinnoista ' tai ' taksamittareitten pakollisuudesta '.

Sitä en muista sanottiinko sielläkään ettei asiakkkaan ole pakko ottaa jonon ensimmäistä autoa kuten ei ole ollut koskaan aikaisemmminkaan. Me vain olemme niin kiltti ja kuuliainen porukka me suomalaiset.

Sen nojalla voi sitten ehkä toteuttaa erilaisia asioita, mm. tuollaisen hyvinkin suuren #taksiuudistuksen joka on mullistanut alan. On asiakkaan oma syy jos hän istahtaa taksiin ilman neuvotteluja hinnasta.

Meidän tulisi osata itseohjautua melkolailla kokonaisvaltaisesti.

Saammeko siihen apua ? Tietääkö kaikki pyöräilijät kuinka liikenteessä tulisi ottaa muu liikenne huomioon ? Ajoin tänään Suomen kaduilla pienen lenkin moottoripyörällä esikaupunkialueilla. Hyvin pienellä otannalla kahdessa kohtaa autoilija antoi pyöräilijän mennä kuten jalankulkija suojatien yli pyöräillen ja yhdessä kohti pyöräilijä talutti pyöränsä lapsensa kanssa suojatien yli. Sitä ennen hän oli mennnyt metrin taaksepäin eli antoi motoristille tiedon ettei aio hypätä eteen. Kiitos Sinä siellä kadulla. Yhteispelillä tämä onnistuu. Ei tämä sen vaikeampaa ole.

Kommentoi alla tai kirjoita info@liikennesote.fi

edit 28.5.23 / ettei tule väärinymmärryksiä taksin käytössä niin luonnollisesti on myös perinteisiä takseja joissa on taksamittari. Hinnasto tulisi olla näkyvillä auton ulkopuolella. Asiakkaan vastuu hinnan varmistamisessa on kasvanut lainmuutoksen myötä.