Suomen suhde sotaan

Suomen suhde sotaan

Mitä Sinä lukijani ajattelet sodasta ? Mikä on Sinun määritelmä sodalle ? Mistä sodat alkavat ja mihin ne päättyvät ?

Sotia voidaan perustella mitä ihmeellisemmillä syillä, väärinkäsityksillä, aikaisempien sukupolvien teoilla, aikaisempien hallitsijoiden päätöksillä.

Kuten tiedät lukijani, liikenne on ja pysyy yhtenä lempiaiheistani. Aikaisemmin kirjoitin siitä miten ihminen on aina liikkunut ja kuinka ihminen on varmaan koko olemassaolonsa ajan koettanut järjestää ( tai jopa hankaloittaa ) toisen liikkumista. Ehkä hallitakin sitä.

Se ei aiheuta sotaa liikenteessä, mutta ei se tee siitä sujuvampaakaan.

Liikenteen varsinkin kun tulisi olla yhteispeliä, sillä huonolla tuurilla siinä voi sattua korvaamattomia vahinkoja, jopa kuolonuhreja kuten myös oikeassa sodassa.

Missä sitten on se vastuu esimerkiksi pyöräilyssä. Muistan lapsuudesta – olen jo ukki-ikäinen mies – että vasemmalle käännyttäessä tulee näyttää kädellä suuresti merkkiä suunnanmuutoksen takia. Luonnollisesti myös tarpeen tullen myös oikealla käännyttäessa, mutta yleensä vasempaan suuntaan joudutaan menemään kadun yli.

Noh, mitä tekee nykysukupolvi tässä ' katsotaan miten käy ' – laki Suomessa ? Laittaa sen vasemman käden suojatien kohdalla merkiksi ja menee yli kuten jalankulkija ( pyöräillen ).

Niin, kenen tässä on oikein vastuu ? Sen pyöräilijän ( hän voi olla myös erittäin nuori joka ei ole saanut keneltäkään – ei kotoa eikä koulusta – tietoa, kuinka liikenteessä mennään ) vai lainsäätäjän joka ei nykyään tee juurikaan ' tietokampanjoita ' koska ne varmaankin ovat kalliita jne.

Jokin aikaa sitten – 9. elokuuta 2021 - oli @traficom – video sähköpotkulaudoista twitterissä, videossa laite parkkeerattiin pyötätien jalankulkija – osuudelle.

Ei, älä ymmärrä väärin minua lukija ( tai traficom ), ajatukseni ei ole etsiä vikoja.

Ajatukseni on puhua asiaskaslähtöisyyden puolesta kaikessa, niin sähköpotkulautojen käytössä kuin taksimaailmassa.

Olen lähettänyt viestiä usealle viranomaiselle jotta Helsingin taksiasema 37 saisi katuviivat, jotka ohjaajat taksien toimintaa asemalla ja antaa viranomaisille mahdollisuuden puuttua mahdollisiin väärinkäytöksiin, mutta vastausta ei ole kuulunut. Toivottavasti se näkyy siellä Asema – aukiolla asvaltissa, ehkä viivat on maalattu uudestaan ?

Reagoi alla, kirjoita info@liikennesote.fi tai käy fb - sivulla