Taksimatkustajana / taksinkuljettajana / kanssa-autoilijana

Taksimatkustajana / taksinkuljettajana / kanssa-autoilijana

Mitä ajattelet kun edessäsi taksi ajaa kaistan päähän ja laittaa sitten vilkun päälle tullakseen ruuhkakaistalle muiden autojen eteen ?

Ajatteletko taksin etuilevan ? Myönnän avoimesti että ennen toimimistani ammattikuljettajan ammatissa saatoin juurikin noin joissain tilanteissa ajatella.

Voisiko kuitenkin etuilun syy olla asiakkaassa ? Olisiko taksilla kyydissä äiti tai isä jonka täytyy ehtiä lastensa luo päiväkotiin tai liikeenharjoittaja jonka pitää ehtiä kokoukseen ? Onko mahdollista että kuljettaja on saanut kiireisen kutsun jonne täytyy ehtiä niin pian kuin mahdollista ? Ehkä kyydissä on lääkäri joka on menossa kotikäynnille tai ehkä vakavimmillaan joku jonka pitää kiireesti päästä ensi apuun !!

Toisaalta voit nähdä ja kokea taksi- auton joka ajaa nk. alinopeutta. Syynä voi olla se että kuljettaja yksinkertaisesti etsii kyytiä jolloin on ‘ tarpeetonta ‘ ajaa lujaa mutta syy voi olla myös paljon tärkeämpi ymmärtää : kannssaliikkuja ei tiedä mikä on tilanne auton sisällä. Kyydissä voi olla henkilö joka ei pidä kovista nopeuksista, esimerkiksi vanhus tai vammainen tai kyydissä voi olla raskaana oleva nainen jonka turvallisuuden kuljettaja haluaa maksimoida.

Taksinkuljettaja tekee hyvin raskasta palvelutyötä. Jatkuva liikenteessä oleminen on raskasta. Liikenteen ja kanssaliikkujoiden seuraaminen. Vaikeat keliolosuhteet, sade tai helle tai musta jää kuluttavat kenen tahansa fysiikkaa ja hermoja.

Tämän kaiken keskellä kuljettaja palvelee asiakkaita, ottaa huomioon muut liikkujat, ymmärtää asiakkaan tarpeet.

Valtovalta muutti liikennepalvelulakia 1.7.2018 ja sen mukana tapahtui nk. taksiuudistus. Yksi lain seurauksista on ettei kuljettajatutkintoa enää vaadita siinä muodossa kuin ennen.

Lain uudistuksen tavoitteena oli saada kadulle lisää autoja ja joidenkin mukaan tavoitteena oli saada taksilla liikkuminen halvemmaksi.

Monessa muussakin tuotteessa halutaan ostaa hyvää ja halpaa. Onko tuo yhtälö mahdollinen ? Missä palvelussa nämä kaksi asiaa kohtaavat toisensa ? Hyvä ja halpa ?

Perustin tämän sivuston tarkoituksenani pureutua tämän päivän liikenteen ongelmiin, ratkaisuihin, suunnitelmiin, päätöksiin ja kokemuksiin. Osallistu keskusteluun !!

Kerro keskustelu osioissa ajatuksiasi ja kokemuksiasi taksikyydeistä tai taksin ajosta.

Toivon että keskustelu sivustolla on asiallista, asiakysymyksiin pureutuvaa, ei ihonväriin tai muuhun asiaan kuulumattomaan paneutuvaa. Ehkä sivusto voi auttaa taksitoiminnan kehittämisessä yhä enemmän asiakaslähtöisempään suuntaan.

Sinä voit olla mukana siinä !! Kommentoi ja kerro kavereillesi tästä mahdollisuudesta !!