Taksilla Suomessa

Taksilla Suomessa

Liikennepalvelulaki2018 mahdollisti paljon ja samalla ainakin joidenkin mielestä mullisti taksialan. Yhtenä lisänä keskusteluun on nyt tuotu sana ‘ turvallisuus ‘ :

HELSINGIN UUTISET : TAKSINKULJETTAJAN AJOTAIDOT

Traficom ja liikenneministeriö ovat luvanneet asioihin parannusta hinnoittelun suhteen, hintojen tulisi olla paremmin näkyvillä. Nyt autoihin on tullut suurempia hinnasto-lappuja ikkunoihin, mutta paneudutaanko niiden valvontaan. Ja kenelle valvonta kuuluu ?

Ymmärtääkseni ennen oli ‘ yleinen taksitarkastaja ‘ jota ei enää ole. Kuinka asiakas voi kannella ( ja kenelle ) jos hän on matkustanut ajoneuvossa jonka kuljettaja on ajanut turvattomasti. Mitä asiakas voi tehdä jos auto heittelehtii, kuljettaja ohittelee varomattomasti tai muuta vastaavaa.

Isoilla taksivälittäjäyhtiöillä on omat tarkastajat ja sisäinen valvonta. Jos matkustajalla on huomautettavaa kyydistä tai kuljettajan käytöksestä hän voi vaikka jo matkan aikana soittaa välitysyhtiöön ja kertoa auton numeron jossa matkustaa.

Ikävä kyllä Traficom ei vieläkään, kuukausien kohta vuosien päästä, ole reagoinut ehdotukseeni,  joka on käytäntö linja-autoliiikenteessä : liikennöitsijän nimi ja bussin, ei reitin numero, näkyy matkustajalle kuljettajan takana olevassa seinässä. Näin toiminta on täysin läpinäkyväâ.

Ehdotin Traficomille samaa : taksin kojetauluun selvästi näkyville välitysyhtiö ja taksin numero ja yksityisten yrittäjien autoille sama käytäntö kuin ajovälitysautoille, katolle taksikupuun yhtiön nimi ja juokseva numero. Nythän riittää mahdollisesti että kupu on keltainen.

Lisättäköön ettei tâmä ole puhe kenenkään puolesta tai ketään vastaan vaan yksinkertaisesti ystävällinen pyyntö yhteisten pelisääntöjen saamiseksi taksialalle jotta asiakas saisi asiakaslähtöistä ja turvallista palvelua riippumatta kenen toimijan taksipalvelua käyttää.

Valvooko alaa kukaan ? Valvooko asiakkaan turvallisuutta kukaan ? Ajattelevatko päättäjät asioita asiakaslähtöisesti ? Ajavatko päättäjät itse taksiautoilla jotka eivät ole sisäisessä valvonnassa ?

Kommentoi, kirjoita, reagoi