Minä pyöräilen

Minä pyöräilen

Tai ainakin niin haluaisin tehdä. Kuten varmaan monet muutkin.

Suomi on tunnetusti täynnä luontoa, yksi harvaanasutuimmista maista maailmassa !! Meillä on tilaa olla ja erittäin suuret mahdollisuudet nauttia luonnosta.

Ajelin eilen pyörällä Helsingin keskustassa ja haluaisin jakaa kokemukseni kanssasi. Viimeisin tieto hallitusneuvotteluista kertoo polttoaineveron nousevan ja sen seurauksena mm. pyöräily saattaa lisääntyä huomattavasti.

No, palataan minun eiliseen päivääni. Ensin oli mukavaa, sitten ei niin mukavaa ja taas mukavaa jne.

Joku toinen pyöräilijä ( ja mahdollisesti muukin tienkäyttäjä ) ymmärtää jo nyt mitä tarkoitan. Matkani ensimmäisellä osuudella Pikku – Huopalahdessa  oli hienot pyöräilymaastot, aivan upeaa seutua pyöräillä yhdessä jalankulkijoitten kanssa. Luonnollisesti huolellisesti sillä vastaan toki saattaa tulla joku hyvin kiireinen pyöräilijä tai lapsi juosta eteen tai sähköpyörälautailija ohittaa sinut oikealta tai…

Mutta kokonaisuutena aivan upea paikka pyöräillä.

Tulen Mannerheimintielle. Kaikki menee jotakuinkin hyvin Tullinpuomiin saakka ( Tukholmankatu ) jossa pyörätie loppuu. Se ei aluksi näytä siltä sillä jalkakäytävä on hyvin leveä. Kuitenkin kannattaa miettiä satulasta pois laskeutumista sillä muuten saattaa tulla jalankulkijoilta huomatus että olet väärässä paikassa.

Jatkoin Norskin ( Nordenskiöldin kadun ) kulmaaan josta siiryin taluttamalla Urheilukadulle. Tosin Norskilla oli 40 cm levyinen pyörätie kadun reunassa.

Urheilukadulla piti mennä heti toiselle puolelle katua ikäänkuin vastaliikenteeseen. Helsinginkadun jälkeen löytyi Hesperianpuistosta aivan upea pyörätie.

Pääsin perille Oodiin.

Sen jälkeen meno Pasilaan olikin hieman jännittävä kun koetin löytää Norskin ylimenevää kevyen liikenteen siltaa. Tein ehkä harhaliikkeitä jossain Linnunlaulun luona sillä laskeuduin Helsinginkadulle ja jatkoin Stadionin takaa kohti Norskia ja Pasilaa. Ehkä minun olisi pitänyt jatkaa radan viertä ?

Ensin oli vaikeaa löytää ( ei mitään opastuksia ) tuo Norskin hieno kevyenliikenteen silta Auroran sairaalan luona ja sen jälkeen ei tahtonut tie löytyä Länsi – Pasilaan.

Ehkä minun vaan pitäisi tietää mistä mennään minnekin ?

Voisko joku liikennesuunnittelusta kenties ajella lâpi meidän pyöräreittejä ? On hienoa ja upeaa pyöräilla puistoissa ja luonnossa mutta jos tulee tunne ettei enää tiedä minne tässä ollaan menossa niin se vie osan nautinnosta pois. Puhumattakaan siitä jos pitää olla jossakin johonkin tiettyyn aikaan.

Haluatko kertoa  kokemuksistasi ‘kommentoi ‘ – osioon tai info ( ät ) liikennesote.fi