Liikennesuunnitteluasiaa

Liikennesuunnitteluasiaa

Mitä liikennesuunnittelu sinun mielestäsi on ja miten siitä saataisiin asiakaslähtöistä ?

Ihmiset liikkuvat enemmän ja enemmän. Autoja ja muitakin liikkumavälineitä on enemmän. Ihmisiäkin on enemmän. Yhä nuoremmat liikkuvat itsenäisesti yhä enemmän.

Ihmiset käyvät  harrastuksissa ja tapahtumissa. Oopperassa ja teatterissa. He käyttävät junia, linja-autoja, lentokoneita ja laivoja.

Nämä kaikki mainitut paikat vaativat liikennesuunnittelua jotta esimerkiksi taksi – palvelut saadaan toimvaan hyvin.

Eri paikkoihin tullakseen ja sieltä lähteäkseen moni haluaa käyttää taksipalvelua joka onkin paljon rentouttavampaa kuin jos heti raskaan lennon tai mukavan risteilyillan jälkeen pitää ryhtyä ajamaan omaa ajoneuvoa.

Muttamutta.

Lennolta tullessa joutuukin matkailija heti testiin. Minkä näistä neljästä autorivistä jotka lentokentän taksiasemalla odottaa, valitsisin ?

Mukavalta risteilyltä palattua joutuu rentoutunut matkailija ensimmäiseksi ehkä todistamaan kuljettajien nahistelua

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d35f19e8-50c6-49a7-b03b-3c9d47f2fcc5

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4562939/Taxidata+ajoi+paalupaikalle+Turun+satamassa+Kilpailevat+taksit+jaavat+uuden+jarjestelyn+takia+ilman+asiakkaita

tai vaihtoehtoiseseti kuuntelemaan kuljettajien  ehkä mahdottomiltakin tuntuvia hintatarjouksia Helsingin satamaterminaalissa.

Voisimmeko tällä sivustolla auttaa liikennesuunnittelua asiakaslähtöiseen suunnitteluun niin lentokentällä, satamissa kuin esimerkiksi rautatieasemilla ?

Helsingin rautatieaseman taksiasema on selkeästi hyvin  ylikuormittunut ja erittäin epä – asiakaslähtöisesti ( ja myös kuljettaja-lähtöisesti  ) toimiva yksikkö.

Pasilan uusi rautatie - asema-alue on varmasti nyt  suunnittelun alla, ehkä voisimme tämän liikennesote.fi – sivuston avulla vaikuttaa tuleviin päätöksiin ?

Laittaisitko ajatuksiasi, joita mahdollisesti tuli mieleen tätä tekstiä lukiessasi,  ‘ kommentoi ‘ – osioon, niin ehkä saamme yhdessä asioita eteenpäin !!

kommentoi tai kirjoita info ( ät ) liikennesote.fi