Korona –prosessi Suomessa 20.3.2020 >

Korona –prosessi  Suomessa 20.3.2020 >

Meillä on Suomessa ja maailmassa käsillä tilanne jossa kommukaatio kaikissa sen muodoissaan on saanut erityisen tärkeän merkityksen.

Kaikki on tapahtunut hyvin nopeasti , Suomen ensimmäinen rekisteröity kuolematapaus päivättiin kuukausi sitten 20.3.2020.

Nyt kuluneella  ajanjaksolla on tapahtunut asioita jotka ovat aiheuttaneet keskustelua ihmisten keskuudessa paljonkin : esimerkiksi lentokenttä – tilanne noin kuukausi sitten ja sen jälkeen huoltovarmuuskeskuksen suuurta julkisuutta saaneet maski- tilaukset ja nyt ehkä viimeisimpänä Suomen jääminen ulos yhteiseurooppalaisesta suojavarustehankinnasta.

On ymmärrettävää että kiireessä ja suunnattoman paineen alla ei ole helppo kommunikoida ja päätösten teko on erityisen vaikeaa.

Entä nyt ? Osa ihmisistä on ehkä väsähtänyt ‘ taudin hidastus – taktiikkaan ‘ jota kutsutaan myös ajanhankkimiseksi jonka takia ollaan jouduttu rajoittamaan liikkumista tai kouluja on suljettu. Kaupallinen puoli luonnollisesti haluaisi mahdollisesti nopeampaa rajoitusten vähentämistä.

Valtiovallalla on nyt mielestäni erittäin tärkeä hetki miettiä kuinka tulisi tehdä rajoitusten kanssa  : vähentää, säilyttää ennallaan vai jopa kiristää.

On lähestymässä yksi vuoden suurimmista juhlista, Vappu. Olisiko nyt hetki katsoa ulkomaille kuinka tartuntatauti siellä etenee ja on edennyt viime viikkoina. Suomella on vielä hetki aikaa reagoida.

YLE : A - STUDIO 20.4.2020 ministeri ja asiantuntijoita haastattelussa

Kommentoi tai kirjoita info ( ät ) liikennesote.fi