Korona ja kaksi maatani

Korona ja kaksi maatani

Suomessa saavat anniskelupaikat olla nyt covid19-Korona kriisin alkamisen jälkeen uudestaan auki normaalisti istumapaikkojen mukaan :

HS 13.7.2020 : ANNISKELUPAIKAT JA POIKKEUSOLOT

ILTASANOMAT 15.7.2020 : YÖELÄMÄ NORMAALIIN AUKIOLO - AIKAAN

Asuin Belgiassa yli kymmenen vuotta ja seuraan sikäläisiä uutisia jatkuvasti. Tänään oli siellä uutisten ykkösasia tartuntojen uudestaan alkanut, jo viikon jatkunut lisääntyminen.

Miten näihin erittäin vastakkaisiin uutisiin minun tulisi suhtautua ? Ollako iloinen Suomen tilanteesta vai huolissaan Belgian tilanteesta ? Tarvitseeko minun suhtautua millään tavoin ? Auttaako se jos suhtaudun asiaan, mitenkään mihinkään suuntaan millään tavallla ?

Talous ja terveys kulkevat kriisissä käsi kädessä. Ihmiset voivat sairastua, masentua, turhautua ja väsyä rajoitteista. Toisaalta ilman taloutta ei ole terveydenhuoltoa. Ja toisaalta rajoitukset rajoittavat taloutta. ‘Toisaalta – asioita ‘ on monta.

Se elämänmuoto jonka nyt tunnemme on suurimmassa kriisissä kuin koskaan ennen. Meillä on nyt kokonaisvaltaisesti se tunne joka tulee kun ajaa moottoritiellä ja näkee polttoaineen vähenevän eikä ole tietoa huoltoasemasta. Kuten eräässä suosikkikappaleessani lauletaan ‘ kone, älä hyydy ‘.

Covid-19 / Korona ravistaa meidän yhteiskuntaa. Talousihmiset varoittavat konkurssiaallosta, terveysihmiset miettivät ( toivottavasti ) kuinka Sote aikanaan asettuu tähän uuteen tilanteeseen jossa elämme.

Itse mietin paljon polarisaatiota, sitä kuinka päättäjillä on kuitenkin eri asema yhteiskunnassa ja kuinka vielä vuosi sitten esimerkiksi puoluetukea nostettiin. Nyt kriisin alettua tukea ja apua jaettiin valtion isosta ‘kassasta ‘, kenelle ja millä perusteilla ?

Joskus ajattelin Belgiassa asuessani täyden kuun aikaan että siellä se sama täysikuu on Suomessakin.

Nyt ajattelen Koronan – aikaan samoin Koronasta.

Kirjoita, kommentoi tai reagoi fb - sivullani